If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега това под жабката , ако не се лъжа отговавя за степените на парното. Ако проблема е в него на 1,2,3 няма да имаш парно а на 4 ще работи защото 4 степен е вързана директно към акомулатора. Имахме такъв проблем с една темпра . Никакво парно не духа от никаде . Разглобихме конзолата и извадихме ключа , който отговаря за степените. Та проблема е с него , не дава контакт. Като отвориш ключа ще видиш една пластинка ( като въртиш копчето местиш пластинката и тя дава контакт на която искаш степен) освен пластинката има и магистрали отговарящи за всяка степен . Ние стигнахме до извода че с времето пластинката или магистралите са се износили и накрая спират да дават контакт. Малко е игра защото има доста разглобяване ама по добре отвори и виж дали там е проблема. Не знам дали на темпрата и на 145/6 механизма е на един принцип ,но на темпра и 155 е едно и също така че може и при теб да е така. Успех с парното
Колеги, я и аз да питам да не пускам нова тема. На мен също не ми ебава парното. Духа си и на 4-те степени, но само студено. Не ми пуска топло.. сърдита е..
Та сега сериозно. Лятото сменявах водна помпа (незнам дали има значение но гледам че сте споменали) и онзи ден викам да го пусна, че беше застудяло. Пуснах го аз да духа, само че копчето за температурата беше в синия отсег. Опитах се да го завъртя към червения и оказа съвсем малка съпротива, след което със съвсем леко напъване нещо изщрака и не ми пуска топло.. А да спомена пуска ми топло само на краката ( и на моите и на пасажера )
Благодаря предварително за вниманието!
Но много внимавай, ако го сменяш да не попаднеш на някой боклук, защото мойто го сменях 4 пъти. Трябва като го купуваш да провериш дали отваря и затваря хубаво - т.е. като е затворено и го надуеш от едната страна да не излиза грам въздух от другата. Преди да сменя първото - при мен духаше само топло, след като го свалих, го счупих и се оказа, че вътре има една пластмаса, която се върти от едно болтче по спомен, за да отваря и затваря. Връзката на пластмасата с болтчето се беше шчупила, защото болтчето с годините беше леко раждясало и пластмасата се беше "разяла". Та си седеше в отворено положение т.е. топло.
За да провериш дали това е проблема може, да пуснеш да духа на топло и ако маркучите около кранчето не са ти много топли, значи е дало фира. Даже ако имаш климатик може да го пуснеш на топло и тогава, ако маркучите са студени - единия студен, другия много леко топъл, в кранчето е най-вероятно проблема. Това разбира се, ако няма други възможни варианти.
Колеги, я и аз да питам да не пускам нова тема. На мен също не ми ебава парното. Духа си и на 4-те степени, но само студено. Не ми пуска топло.. сърдита е..
Та сега сериозно. Лятото сменявах водна помпа (незнам дали има значение но гледам че сте споменали) и онзи ден викам да го пусна, че беше застудяло. Пуснах го аз да духа, само че копчето за температурата беше в синия отсег. Опитах се да го завъртя към червения и оказа съвсем малка съпротива, след което със съвсем леко напъване нещо изщрака и не ми пуска топло.. А да спомена пуска ми топло само на краката ( и на моите и на пасажера )
Благодаря предварително за вниманието!
Требе си разглабяне,да се провери да не се е откачило копчето от жилото,и това е вариант
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Здравейте и от мен, и аз да се присъединя към " драмата" с парното - не ще да работи на 1,2 и 3-та степен само на 4-та зацепва. Някой минал по този път може ли да ме светне къде е тоя реостат, а ако е ключа ремонтира ли се или направо нов да ходя да взимам, че два дена ми пили нервите........ Благодаря на отзовалите се
Comment